Сдружение „Майки срещу дрогата „- Пловдив

Сдружение „Майки срещу дрогата „- Пловдив

Сдружение „Майки срещу дрогата” – Пловдив е гражданска организация на родители на зависими, създадена през 2004 година със цел подкрепа на семействата с информация, контакти със специалисти, насочване към добри практики за мотивация за лечение, улесняване при избор на програма за лечение и съдействие при настаняване. Сдружението е регистрирано като доставчик на социални услуги – обществен информационен център за лица над 18 години с удостоверение № 581-01 от 30.11.2009 г. Председател на сдружението е Веселина Божилова, зам. председател- Елка Паникян.

Сдружението има постоянни консултанти- психиатри, психолози, социални работници, юристи, към които се обръща при разрешаването на конкретен въпрос на потърсилите помощ. Има постоянен офис на ул. „Арда” 9 А в Пловдив и предлага индивидуални срещи всяка сряда от 15 ч и редовни групови сбирки всеки четвъртък от 18 часа.

Сдружение „Майки срещу дрогата” е особено полезно за родителите на зависимите, защото събира опита на стотици семейства и популяризира добрите практики при мотивацията на зависимия за лечение. В този особено труден етап поведението на родителите е много важно, а те обикновено действат под силен стрес и не са ориентирани. Твърде лесно могат да попаднат в плен на съзависимостта и самите те да се превърнат в проблем. И според практиката, и според световния опит, най- добрата терапия за тях са груповите сбирки.

За осемте си години дейност сдружението е реализирало редица проекти, които са насочени към семействата на зависимите и самите зависими. За проекта „Майчина съпротива”, по който сдружението проведе срещи и създаде нови родителски групи в десет града в страната, то бе удостоено с първа награда за социален проект на годината в конкурса на фондация „Лале” за 2010 г.

Към сдружението се обръщат хора от цялата страна, идват лично, обаждат се по телефона, пишат. Всеки един е получил подкрепа и ценен съвет. Поддържаме идеята, че зависимостта не се решава по шаблон, всеки има своя индивидуален път и подходящ метод, стига да го намери. Сътрудничим с редица програми, защитили стандарти за добра практика и доказали ефективността си.

Координати за контакти:
Пловдив, ул. „Арда” 9 А
Тел. 0888 46 16 54, 0886472461

http://www.antidrugbg.com
maikiplovdiv@gmail.com