хипертония какво е факт и какво е митът за това заболяване

хипертония-какво-е-факт-и-какво-е-митът

Високо кръвно налягане, стана болест на цивилизацията, която засяга все по-млади възрастови групи. В създаването му са участвали стрес, прекомерна консумация на сол (особено в готови ястия), пу и общо лошо да се пие и има за отслабване.

Как можем да разберете причината за високо налягане

Как-можем-да-разберете-причината-за-високо-налягане

Ако погледнем статистиката на лица, страдащи от високо кръвно налягане, така че повечето от тях имат високо кръвно налягане, което се дължи на дисфункция на бъбреците и на надбъбречните жлези. Част от лицата, които имат високо кръвно налягане се дължи на дисфункция на сърцето, много по-малко.

Бъбреците произвежда ензим, че конкретният механизъм на обмяната на веществата в организма, засяга и поддържа кръвното налягане. С бъбреците също се отнася много внимателно към функцията на надбъбречната жлеза, където хормоните на стреса – kortizoly. В напрежение, стрес, тези хормони проникват в кръвта и в рамките на нейните действия, повишаване на кръвното налягане. Нека да задам един въпрос, колко често в един ден или в една седмица ние се намираме в състояние на стрес….

  • Как можем да разберете причината за високо налягане
    Има един прост, индикативни тест, за да разберете, ако имате високо кръвно налягане във вашия случай по-скоро предизвикани
  • от дисфункция на бъбреците или на въздействието на дисфункция на сърдечно-съдовата система. Проверете кръвното си налягане няколко пъти в рамките на деня (за предпочитане уикенд), и ако редовно се увеличава с 17. и 19. часа на ден, така че е повече от вероятно, че имате повече тежест на бъбреците, и може да го вземете. Проверете най-популярното лекарство за здравословни проблеми

При извършване на това изпитване не трябва да бъде в напрежение. Нашата защитна система при възникване на стресови ситуации на кръвното налягане автоматично се увеличава.

В крайна сметка, трябва да има значение, има кръвно налягане 120/70. Тази стойност не може да бъде най-доброто за всички, много зависи от физическата конституция. Границите на 140/90. Ако налягането се издига над тази граница, то трябва да бъде решен. Колкото по-рискови винаги е на ниво vyšíí понижаване на кръвното налягане диастолното.

Лечение на високо кръвно налягане

Лечение-на-високо-кръвно-налягане

При първото откриване на високото кръвно налягане, е задължително на първо място ви препоръчваме да се опита да коригира стила на живот и влиянието на неговото физическо лечение.

В последствие, ако естествено лечение не помага, да се разположи постоянна

химическа обработка. В този случай, думата „лечение“ не е точна. Лечение на кръвното налягане за химическата маршрутът се обслужва от по-ниско ниво, по този начин не третира причината за него.

В резултат на навик на организма към химически вещества, които поддържат правилното ниво на кръвното налягане.

След известно време ще видите, че тези лекарства не могат да паднат, защото тялото ви без тях няма налягане не се регулират. Парадоксът е, че повечето лекарства за високо кръвно налягане уврежда бъбреците.

Трябва също да се отбележи, че ако кръвното налягане е наистина много високо, има риск от необратимо увреждане на кръвоносните съдове и сърцето, дори и с риск от смърт. В този случай спешно лечение е много важно.

Впоследствие, обаче, е желателно да се направи мерки за отслабване В района на начина си на живот и да започнат да приемат билки.Преди да се вземат обичайните лекарства за високо кръвно налягане, първо се опитайте да регулирате стил на живот. Това за тялото си, със сигурност е по-приятно място.

аспирин за високо кръвно налягане

аспирин-за-високо-кръвно-налягане

намалете консумацията на сол, особено след това, което се крие в готовите храни (колбаси, пастет, топено сирене, консерви…)
ограничете приема на животински протеин
спазвайте режим на пиене
максимално намаляване на консумацията на бяла рафинирана захар

да ограничи или напълно изключване на алкохол
намаляване на стреса от ситуацията
освободете стреса на движение и отдих ( в деня на 45 минути бързо ходене прави чудеса)
регулиране на hmotnostHypertenze на тялото или високо кръвно налягане.

Ти няма да се чувстваш миризма, няма да ви навреди, вие не знаете за него. Принадлежи към така наречените цивилизаторской на заболяването и разпространението влияе върху начина ви на живот.

Същата година, през есента, отбелязаха Vlastík само на петдесет. Но е проведено никакво тържество буйна, и дори не си е много време. Той е работил в дърводелски цех в близост до лагера Южночешский. Още през ноември все още трябваше да се бърза, да завърши работата по договора, който е трябвало да бъде завършен до Коледа. Šturmovali. Както всяка година. Класика.

Няколко дни го притеснява хрема, posmrkával, но той взе само аспирин и вечер с чаша горещ чай с мед. Той vykurýruju, мислеше си той. По-рано, когато той се чувствах адски хрема, понижава носа, понякога и кръв.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *