как да лекуваме диабет

как-да-лекуваме-диабет

Лечение на захарен диабет, както го наричат популярно, захарен диабет, в последните години отидоха. Световен ден за борба с диабета, който се пада на 14. Ноември, но напомня, че при спазване на принципите на здравословно хранене, повечето случаи на захарен диабет, никога не е съществувал.

Как да се лекува диабет сега?

Как-да-се-лекува-диабет-сега

Инсулин е хормон, който в здраво организма, намалява нивото на захар в кръвта. Лечение осигуряване на по изкуствен път инсулин още играе голяма роля, особено при лечение на захарен диабет тип 1. вид, който се появява вече в детска възраст.

  • В случай на захарен диабет тип 2. тип, който възниква главно поради лоша диета в зряла възраст, лекарите вече се предлага целия спектър от съвременните лекарства. Инсулин се предлага в различни до минута, когато това е необходимо.

Диабетици трябва да спазват принципите на здравословното хранене и как е възможно да се ограничи консумацията на въглехидрати.

Как е сега да се лекува?
Тялото на хората, които имат диабет 2. тип произвежда излишък на инсулин, но тялото им към инсулин повече или по-малко „устойчив“, за този тип диабет е характерен. Такъв пациент може дори три пъти повече инсулин, отколкото при здравия човек,

и още по-високо ниво на захар в кръвта. Лекарство на първи избор в този случай е лекарство с активно вещество метформин. Това подобрява функционирането на организма на пациента на собствен инсулин. Кръвоносните съдове от увреждане при пациенти

с диабет могат да бъдат много сериозни: често води до инсулти, заболявания на черния дроб, бъбречна недостатъчност или притискане на нервите в зоната на долните крайници. Пациентите с диабет често страдат от увреждане на кръвоносните съдове, които подхранват ретината (диабетна ретинопатия).

как лекарите лекуват диабета

как-лекарите-лекуват-диабета

Значителни успехи
Въвеждането на система за непрекъснат мониторинг на глюкозата е особено важно при пациенти с диабет 1. тип, в които колебания на концентрацията на глюкоза в кръвта (гликемия) е много голям. Следващата стъпка в този лечение ще алгоритъм, който в зависимост от нивото на захар в кръвта доза инсулин. Лекарите се отнасят към него като към една затворена верига.

По-нататъшно изследване върви по пътя на биотехнологиите. В това е ключова концепция inzulinotvorná тъкан, която ще взаимодейства с организма на пациента.

Нейните клетки ще се решават, както и в задстомашната жлеза и знам, че тя е необходима на организма за доставка на инсулин. В днешно време учените се разглеждат като осигури жизненост такъв плат, след имплантиране.

  • Лечение в случай на захарен диабет тип 2. този вид е и ще отида на хирургично. Лекарите използват намеса на стомашно-чревния тракт на пациента, опитвайки се да се постигне подобряване на функционирането на инсулин с помощта на inkretinů.

Тези хормони секретируются клетки на тънките черва и на дебелото черво в отговор на приема на храна. Тяхната основна функция е да се стимулира създаването на инсулин от клетките на панкреаса. Шокиращи, неизвестни, през целия си живот. Такава е диабет 1. тип за наскоро открити пациенти. В допълнение към тях, се очаква в следващите

дни сериозни промени и семейството му. Какво ще бъде и как я управлява захарен диабет 1. вид, основно, като гръм от ясно небе – в семейната анамнеза има само за един от 10 случая. Бебето, преди напълно здрави, изведнъж се справят с тежестта на болестта в продължение на целия си живот, го уплашени родители, на свой ред, се научат да

диабет при малки деца

диабет-при-малки-деца

се справят с обработката и намери това, че болестта на потомството означава. Всичко това неминуемо се пада на нормалното функциониране на домакинството, рушить планове, а това е колосална натоварване на психиката. Така че да не се потискат и да се действа с повишено внимание – ние ще ви как да го направя.

Да бъдат спокойни-това означава да знаете
Прочети нещо за тази болест. Избягвайте съмнителни източници, като например интернет-дискусия – може да те объркат или излишно е да ви плаша. Надеждна информация и насоки за това къде да получите за болестта, за да научите повече, разбира се, да предоставят дори на лекар. Ние предлагаме кратък преглед на най-основните: начало на работа с инсулин

Това вещество е необходимо за клетките на тялото имат достатъчно количество захар и по този начин енергия за тяхното функциониране. Диабетици 1. тип той, следователно, трябва да се прилага чрез инжектиране. Сигурно се чудите, защо не просто за преглъщане хапче на инсулин.

  1. Това е така, защото инсулинът е протеин, който е от страна на храносмилателната система, трябва да преминат в кръвта, но разделянето е било и е прекарал. Трябва да шибани детето убождане може първо при родителите предизвикват силно безпокойство. Въпреки това вярваме, че с течение на времето се превръща в рутина.

Детето ще се учат от инжекции сам по себе си с помощта на обикновен апликатор, който е почти безболезнено. Можете да ползвате дори и на така наречената инсулиновата помпа-устройство, което въз основа на настройките на устройството произвежда инсулин в подкожную плат. Да получите съвет

Въпреки всички усилия, за да остане спокоен и рассудительным да вие и детето ви някога засада на тревожност, безпомощност и депресия. В тази ситуация, не се чувстват неудобно и да се потърси помощ. Това може би идва от близките си, от медицинския персонал,

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *