какви са симптомите на сърдечен удар и как ще се промени кръвното налягане

какви-са-симптомите-на-сърдечен-удар-и

Симптоми на сърдечен удар
Когато трябва да се консултирате с вашия лекар
При сердечном пристъп, кръвното налягане може да се увеличи, намали или да остане непроменен. В резултат на промяната на кръвното налягане, без други симптоми, не е достоверен признак на сърдечен удар.

Кръвно налягане и сърдечни пристъпи

Кръвно-налягане-и-сърдечни-пристъпи

В тази статия ще разгледаме, тъй като кръвното налягане може да се промени по време на сърдечен удар. Ние също така ще разгледаме, какви са признаците на сърдечен удар, и кога трябва да се консултирате с вашия лекар. Кръвното налягане е силата, която изпомпва кръв по кръвоносната система. Проверете най-доброто лекарство за вашите здравословни проблеми

Когато притока на кръв е ограничен или напълно блокиран, в сърдечния мускул липсва кислород. Това води до сърдечен пристъп. При сердечном пристъп, кръвното налягане може да се издигне, да слезе или да остане, в зависимост от това как тялото реагира на това.

Повишаване на кръвното налягане
Кръвното налягане може да се увеличи по време на сърдечен удар, тъй като освобождава хормони, като адреналин, които. Тези хормони се отделят, когато реакция „борба или бягство“ се задейства в периоди на интензивен стрес или опасност.

Тази автоматична реакция може да накара сърцето да бие по-бързо и по-силно.

Понижаване на кръвното налягане
Кръвното налягане може да спадне, ако някой има сърдечен пристъп, защото сърцето ми е твърде слаби, за да го поддържа, тъй като мускулите могат да бъдат повредени.

Болка човек може да почувства себе си по време на сърдечен удар също може да доведе до автоматична реакция, която може да доведе до понижаване на кръвното налягане и обмороку.

Кръвно налягане и сърдечни пристъпи
Ако високото кръвно налягане не се лекува, това може да увеличи риска от сърдечен удар.

Високото кръвно налягане може да се измери с трудностите на сърцето, за да работи, за да изпомпва кръв из тялото през артериите, което обяснява, защо лекарите наблюдават.

Отлагането на мазнини, холестерол и на други вещества в артериите се нарича плака. С течение на времето плаката се втвърдява, което води до стесняване на артериите. Тази свиване означава, че тя заема по-голямо налягане, за да се прокара кръвта през мрежа от тръби.

Тъй като кръвното налягане се измерва?

Когато плоча се отделя от стените на артериите, тромб се образува около плочи.

Сърдечни пристъпи могат да се появят петна или тромбы предизвикват смущения или блокиране на кръвоснабдяването на сърцето.

Високото кръвно налягане не винаги е сериозен проблем за здравето, обаче. Дори и здрави хора могат да имат високо кръвно налягане, от време на време, по причина на физическо натоварване или стрес.

Тъй-като-кръвното-налягане-се-измерва

Кръвното налягане се измерва по два начина:

Систоличното кръвно налягане е налягането в артериите, сърцето, за да изпомпва кръв към тялото.
Диастоличното кръвно налягане е налягането в артериите между ударите на сърцето.
Графики на кръвното налягане, горната редица означава систолното налягане, а броят на долу-диастолното налягане.

Т.е. какво е „нормално“ и какво е кръвно налягане, като „по-високо“?
Систоличното кръвно налягане е „нормално „не трябва да надвишава 120 и диастолното налягане“ нормалното “ не трябва да надвишава 80.

Кръвното налягане се „високо“ е класифициран като четеш 140 на 90 или по-висока.

Ако систоличното кръвно налягане над 180, или ако диастолно налягане над 110, спешна помощ е необходима.

Какви са симптомите на високо кръвно налягане?

Какви-са-симптомите-на-високо-кръвно-налягане

По-голямата част от времето, хипертония не предизвиква никакви симптоми. По тази причина, високо кръвно налягане може да се превърне в „тих убиец“.Единственият начин за проверка на кръвното налягане с помощта на мониторинг. Симптомите могат да се различават между мъжете и жените?
Симптомите могат да варират между половете, но симптом е най-честата форма на инфаркт при жените и мъжете-болки или дискомфорт в гърдите.

Някои лекари твърдят, че жените могат да бъдат по-вероятно да има и други симптоми. Например, те могат да изпитват недостиг на въздух, гадене, повръщане, или болки в гърба и челюстта.

Според Американската фондация за сърдечни заболявания, болест на сърцето е водеща причина за смърт сред жените в САЩ. Въпреки това, много жени смятат, че техните симптоми са предизвикани от обстоятелства по-малко сериозни, включително киселини, грип или просто на стареене.

Какво е мълчалив сърдечен удар?

Какво-е-мълчалив-сърдечен-удар

Мълчалив сърдечен удар, тъй като показва името му, могат да имат малко или никакви видими симптоми. В някои случаи хората могат да се почувстват уморени или грипоподобни симптоми, или те могат да имат стомашно разстройство или дискомфорт в гърдите, гърба, ръцете или челюстта.

Този тип сърдечен удар понякога може да бъде по-лошо от обикновен тип, защото хората не могат да получат лечение.

Инфаркт на мълчанието могат да бъдат диагностицирани само с помощта на ЕКГ или ядрено-магнитен резонанс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *