Закуска за най-бързо отслабване: Отслабнете с 10 килограма за 30 дни! (Рецепта)

Голямата диета за закуска става все по-популярна и това означава да закусвате като крал, да обядвате като принц и да вечеряте като бедняк. Ключът към успешното отслабване е не само общият брой калории, но и възрастта, в която се приемат.

Ако спазвате тази диета, можете да отслабнете, за да не се върне теглото

Закуската е най-важното хранене за деня, защото осигурява необходимата енергия за останалата част от деня, затова лидерът на диетата „Голяма закуска“ Даниела Якубович буквално се застъпва за реализирането на поговорката „Закуска като цар, обяд като принц и вечеря като бедняк “.

В книгата си „Голямата диета за закуска“ Якубоич твърди, че закуска от 600 до 850 калории преди 9 часа ще действа като съюзник на метаболизма и ще насърчи драстично хормоните за отслабване и балансиране и изгаряне на мастни натрупвания.

„Обилна закуска ще възпламени метаболизма, но е от съществено значение закуската да е богата на протеини и фибри. Ако спазвате всички правила на диетата, можете да загубите до 10 килограма за 30 дни и в същото време да ядете лед сметана, пица и храни, които другите деца не позволяват. “, казва Якубович.

При по-строгата версия на диетата с Голяма закуска се приемат около 600 калории за закуска и до 300 калории за обяд и вечеря, въпреки че има и по-малко рестриктивни версии на диетата. „Много е важно да закусите 15 минути след ставане. Дори и тези, които не изпитват глад сутрин след две седмици, ще се приспособят и ще се събудят гладни“, изтъква Якубович.

Какво може да се яде. Всеки ден започва с обилна закуска и заделяне поне на половин час, за да му се насладите. Примерът на закуската, който авторът посочва, се състои от омлет с 3 белтъка, 50 грама сирене, 50 грама шунка, зеленчуци, половин кифла със сирене, зърнени люспи с 200 мл мляко, ягодов смути и шоколадова торта.

От ден на ден една закуска трябва да се състои от седем порции протеин, сред които са две порции млечни продукти, две порции въглехидрати, две порции мазнини и една порция сладък десерт. Обядът се състои от три порции протеин, три порции нискокалорични зеленчуци, две порции зеленчуци с нишесте и една порция плодове. Вечерята се състои от три порции протеин, две порции зеленчуци с нишесте и две порции плодове.

Одобрени от експерти: 2 най-добри деца за 2018 г., оставени в сянка от Дюкан, Аткинс и Палео

Ако искате да отслабнете успешно, здравословно и дългосрочно, опитайте диета, която експертите обявяват за най-добрата за цялостното здраве.

Всяка година американският News & World Report събира екип от експерти, съставен от лекари, диетолози и специалисти по диабет, сърдечно-съдови заболявания и загуба на тегло. Всеки експерт анализира подробно плановете за хранене и диета и накрая подбра онези, които смяташе, че са най-добри за цялостното здраве и по този начин загуба на тегло.

За осма поредна година това заглавие принадлежи на диетата DASH, но за разлика от предишните години, тя споделя първо място със средиземноморската диета. DASH (Диетични подходи за спиране на хипертонията) диета. Диетата също включва ежедневно достатъчно протеини и здравословни въглехидрати.

Този тип диета е проектирана предимно от експерти като средство за борба с високото кръвно налягане. Лекарите го препоръчват на всеки, който има хипертония или проблеми с високо кръвно налягане, тъй като намалява риска от развитие на други сърдечно-съдови заболявания.

Тя остави след себе си популярните деца Дюкан, Аткинс и Палео. DASH диетата се основава на приема на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и постно месо, а най-важните характеристики на тази диета са намален прием на сол, преработени захари, мазнини и червено месо. Поради всичко по-горе, експертите го оценяват като вид диета, подходяща за тези, които нямат тези здравословни проблеми, но искат да отслабнат, по здравословен начин и без йо-йо ефект.

ЗАЩО ДЕЙСТВАТА ДИЕТА Е ДОБРО ЗА ЗАГУБИТЕ НА ТЕГЛО?

Експертите обичат да казват, че това всъщност не е диета, а дългосрочен план за диета, който лесно можем да спазваме, защото не е рестриктивен. Вместо строги правила той съветва да заменяте определени храни с по-здравословни варианти и е особено важно всеки ден да ядете плодове и зеленчуци. От друга страна, диетата включва достатъчно протеини на дневна база и здравословни въглехидрати, а с три основни хранения и две закуски със сигурност няма да почувствате глад.

Основни насоки за приемане на този тип диета:

 • ограничете дневния си прием на сол до 2300 mg (1 чаена лъжичка)
 • Яжте повече зеленчуци и плодове
 • Яжте пълнозърнести храни, вместо обикновени
 • Изберете нискомаслени източници на протеини като риба, птици, бобови растения и бобови растения
 • Избягвайте промишлено преработените храни
 • Разгледайте седмичното меню DASH за диета с подробен план за хранене, съдържащ 2000 калории на ден.

ФИЗИЧЕСКАТА ДЕЙНОСТ ПОДОБРЯВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО. Както при всеки друг режим на хранене и диета за по-добро здраве или борба с теглото, ежедневната физическа активност значително ще подобри работата и ще ускори загубата на тегло. Експертите препоръчват минимум 30 минути физическа активност на ден и ви съветват да изберете този, на който най-много се радвате, защото това ще улесни постоянството.

Можете също да комбинирате различни дейности в зависимост от това, което предпочитате:

 • ходене 15 мин
 • работи 10 мин
 • колоездене 15 мин
 • плуване 20 мин
 • домакинска работа 60 мин

МЕДИТЕРАНСКА ДИЕТА

Точно като DASH, средиземноморската диета на партньорите всъщност е план за хранене, който не разпространява напълно изхвърлянето на определени групи храни, но тяхното въвеждане се контролира.
Освен това не е рестриктивен, преди всичко има добър ефект върху профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания, профилактиката и контрола на диабета и има благоприятен ефект върху регулирането на телесното тегло.

Дългосрочното приемане на този тип диета ще улесни отслабването ви, ще избегнете йо-йо ефекта и различни хронични заболявания. Средиземноморска диета акцент върху onzumaciju пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения, ядки, зехтин и риба. Приемът на риба се препоръчва поне три пъти седмично, докато червеното месо се яде в малки количества и се предпочита домашните птици.

Яйца и млечни продукти като сирене или кисело мляко се консумират умерено. Тъй като това не е ограничителен план за диета, всеки човек може да определи собствения си дневен прием на калории в зависимост от теглото си и броя на килограмите, които иска да свали. За да отслабнете успешно с помощта на средиземноморската диета, важно е да не пренебрегвате физическата активност, без която няма дългосрочна и здравословна загуба на тегло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *