Диета 10 процента – Отслабнете за три седмици

10-процентната диета определено не е просто „друга диета“, но с право може да се каже, че е различна от другите. За начало – това носи обещанието, че ще отслабнете значително, но все пак предупреждава, че отслабването и загубата на тегло над 10 процента от телесното тегло са нездравословни. Оттук и името му, 10-процентната диета, като напомняне да не се прекалява и че е правилно само да отслабнете по възможно най-естествения и подходящ начин.

Освен предупреждение за внезапна загуба на тегло (което все още обявява много), 10-процентовата диета не спира там, където спират други диети. Тя не само разглежда процеса на отслабване, но и задава въпроса – какво ще стане, ако диетата приключи? Какво тогава, как следва? Проверете най-добрата добавка за отслабване

Но всички знаем отговора на този въпрос така или иначе. Така че, когато диетата приключи, обикновено се качваме на кантара с повече или по-малко удоволствие – така че ако сме свалили няколко килограма, се хваляме с Facebook (отказът не е напразен) и напълваме пълна чиния за следващото хранене , В крайна сметка сега имаме точно толкова килограми, колкото искахме, така че защо да се притесняваме допълнително?

Тук обаче диетата повишава алармения сигнал с 10 процента

Но да вървим в ред, да се върнем към процеса на отслабване. И така, класическата редукционна диета (диета на ООН, диета Аткинсън, диета Дюкан и др.) Ще ви посъветва да намалите количеството храна. Някои от тях дори ще ви обещаят чудеса, възможността да свалите 10 килограма за две седмици или 25 паунда за три месеца. И наистина е възможно, но това не означава, че е здравословно и препоръчително! 10-процентната диета ясно ви предупреждава: при такава бърза загуба на тегло може да успеете да се впишете в по-малък брой готови за носене, но ще рискувате да се разболеете и дори трайно да повредите имунитета, сърцето или храносмилателната система!

Такива бързи диети всъщност са типично отражение на съвременната епоха и в много отношения ни напомнят за незабавните решения, които постоянно ни се предлагат: отслабвайте бързо, губете много килограми и ще мислим за последствията някой друг път , 10-процентната диета е далеч по-умерена в това отношение: тя не застъпва няколко седмици глад и почти, а пълен обрат и промяна на житейските навици.

Искате да отслабнете?

Искате да отслабнете – възможно е, но ще отнеме малко усилия. 10-процентната диета препоръчва здравословна диета, водене на диетичен дневник и промяна на начина ви на живот. И най-доброто от всичко, че той не си поставя цели или срокове (губи толкова много и толкова килограми и го прави за кратко време), но гледа в дългосрочен план. Да, в крайна сметка ще отслабнете, но не непременно за една нощ – и по-важното е, че след като отслабнете, няма да се върнете.

10-процентовата диета всъщност е истинска компилация от различни съвети, за много от които сме чували преди, но по някаква причина не се прилагат за тях в живота. Например, тази диета ви съветва:

 • да ядете само ако наистина сте гладни, а не когато колегите или семейството ви принуждават да обядвате заедно;
 • да не ядете пред телевизора, а на масата (изключете телевизора или лаптопа напълно!). Ново проучване показа, че само с такава малка промяна можем да се насилим да ядем с 40% по-малко!
 • да не ядете алчно, но спокойно, като дъвчете добре храната. По този начин стомахът има време да каже на мозъка, че е пълен;
 • да се храним добре и в разумни количества.
 • Умен съвет, нали? – но не сте ли чували за много от тях? И все още не сте ги следвали досега … Няма значение, с 10-процентова диета получавате нов шанс!

Повече килограми = повече калории. В противен случай последното съвети относно „разумните количества“ храна, което на практика се превръща в намален брой калории, със сигурност ще бъде най-трудното за изпълнение. А именно 10-процентната диета съветва да консумирате само 25 калории на килограм телесно тегло – което не е точно пълно!

Колко всъщност е това? Ако тежите 60 килограма, това е 1500 калории на ден; със 70 вече достигате 1750 калории, докато с 80 кг имате нужда / можете да въведете 2000 калории. Като се има предвид, че диетолозите ни учат от години, че се нуждаем средно от около 2000 калории всеки ден, ясно е, че това е известно намаление – за щастие не толкова агресивно, колкото съветват някои други диети.

А именно, има диети, които позволяват само 1000 – 1200 калории на ден. Тогава това не е диета, а глад, с много голям шанс за йо-йо ефект и опасност за вашето здраве.

Диета 10 процента – хранене

10-процентната диета се прилага в продължение на три седмици. През първата и втората седмица количеството и видът на храната са строго предписани, докато през третата седмица се яде същото като през първата (следователно, не е позволено да се яде нищо), но следователно количествата вече не са ограничени. Няма повече ограничения за 25 каори на килограм!

Ето какво да ядете през първата седмица от диетата си или как изглежда 10-процентова диета – хранене:

 • Ден 1 – само зеленчуци. Приготвяйте го по ваш избор, варено, задушено, в яхния, салата и т.н. Можете да ядете например картофена салата, или боб и други подобни, но всичко изключително със зехтин.
 • Ден 2 – варено месо: можете също да ядете риба и не забравяйте, че има повече и по-малко калорични меса. По този начин пилето и пуйката винаги са по-добър избор от свинското, особено ако са приготвени варени и без кожа. Шунката също е приемлива, но в разумни количества. Вареното винаги е по-добро от печеното или панираното!
 • Ден 3 – ориз и каша: вероятно не звучи особено вкусно, но е по-лесно, ако подправите всичко с малко зехтин, черен пипер и много малко сол. Дори вегета е позволено!
 • Ден 4 – млечен ден: сирена, кисели млека, където течните кисели млека и ацидофилните напитки са храна, която фино изпълва стомаха с малко калории. Избягвайте само плодови йогурти, те са пълни със захар! Що се отнася до сиренето, разбира се, има по-добро прясно сирене от мазно полутвърдо сирене.
 • Ден 5 – яйца: проста храна, бързо приготвена. Избягвайте пърженето и избирайте варено яйце, но ако наистина трябва, тогава запържете яйцата и не забравяйте да изцедите мазнината.
 • Ден 6 – плодове: пресни или варени плодове, компот без захар, плодови салати, ядки. Ето едно предложение: за закуска, плодови и водни коктейли, плодова салата за обяд, няколко ядки между храненията (бадемите са перфектни), докато за вечеря яжте неподсладен компот. Можете също да хапнете няколко парчета сушени плодове.
 • Ден 7 – Месо: Вижте съвети на втория ден.

В момента не изглежда много просто, нали?

За щастие може да се издържи и така или иначе е само една седмица. За разлика от първата седмица, която строго отдели и забрани смесването на разнообразни храни, втората седмица позволява тяхното комбиниране.

Ето менюто за втората седмица на детето 10 процента:

 • Ден 1 – Месо и зеленчуци (но не с картофи, ориз и бобови растения!)
 • Ден 2 – отново месо и зеленчуци
 • Ден 3 – ориз със зеленчуци: ориз отново! Но не смъркайте, приемете това като идеална възможност да опитате китайска или азиатска кухня като цяло
 • Ден 4 – млечни продукти със зеленчуци
 • Ден 5 – яйца със зеленчуци и кисело мляко
 • Ден 6 – плодове: отново плодове, но като ниско съдържание на калории можете да го изядете в огромни количества!
 • Ден 7 – месо със зеленчуци (но не с картофи, ориз и бобови растения!)

Тази втора седмица вероятно вече ще бъде по-лесно да се издържи, а след това идва третата седмица, в която (както през първата седмица) е забранено смесването на различни групи храни, но поне количествата не са ограничени. Не яжте хляб и не смесвайте месо с бобови растения, картофи и ориз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *