главоболие срещу хипертония

главоболие-срещу-хипертония

Хипертония, или високо кръвно налягане. Ти няма да се чувстваш миризма, няма да ви навреди, вие не знаете за него. Принадлежи към така наречените цивилизаторской на заболяването и разпространението влияе върху начина ви на живот.

какво е аритмия и какви са нейните симптоми ?

какво-е-аритмия-и-какви-са-нейните-симптоми

Същата година, през есента, отбелязаха Vlastík само на петдесет. Но е проведено никакво тържество буйна, и дори не си е много време.

Той е работил в дърводелски цех в близост до лагера Южночешский. Още през ноември все още трябваше да се бърза, да завърши работата по договора, който е трябвало да бъде завършен до Коледа. Šturmovali. Както всяка година. Класика.

Няколко дни го притеснява хрема, posmrkával, но той взе само аспирин и вечер с чаша горещ чай с мед. Той vykurýruju, мислеше си той. По-рано, когато той се чувствах адски хрема, понижава носа, понякога и кръв.

Дори купих от аптеката някои назални смывах против кървене. Но този път кръв от носа не спира. Допълненията към темето на главата студени компреси, контакт с плат на носните проходи, но нищо не помагаше. Когато следобед дойде една жена с работата, взех колата и отидох до спешна Táborskou център мед кабинет.

Нещо, което ми даде, като кървенето спря, той се успокоят себе си и жена си. Лекар в офиса, за да го напиша данните на картата, а сестра му се обадя, че той измерва налягането. Той свали ризата си и седна до масата с манометром.

„Докторе, предполагам, че устройството не работи“ – каза сестра, когато невярващо тя погледна към скалата. „Можете да го опитате вие?“ Д-р станах от масата и се повтаря измерването на кръвното налягане. Тя внимателно гледаше към манометър.

„Устройства-това е добре, но това е господарят. пациентът не точно! Има натиск от 220 на 180!“ „Какво означава това?“ – попита Vlastík.“Това означава, че си отиде, и ние поставяме вас в реанимация!“ качват го на лекар колан натиск от ръцете си.

„Имате късмет, че кръвта вбивается в носа, а не в мозъка…“

Vlastík не за високо кръвно налягане лечение. Дори не знам, че там може да има нещо не така. Министерството направи му инжекция за спешни намаляване на натиска, а над леглото висеше на течности интравенозно. След десет дни го пуснаха да си отиде вкъщи. Наивно предположих, че това му е медицински проблем. Това е оправено. Може би затова той се поставя от лекар, който е предписал лекарства за високо кръвно налягане въпрос.

„И д-р, а аз таблетки да приемате дълго време?“

„Ще продължи вечно. Останалата част от живота ми.“ погледна лекар за край на стъкло.

Какво е високо кръвно налягане?
Хипертония-това е трайно повишаване на кръвното налягане над определен праг стойности. При пациенти със захарен диабет (при захарен диабет) и заболявания на бъбреците граница на стойностите 130/80 mm hg. супена, за останалата част от 140/90 мм hg. По-високи стойности да се разглеждат като патологични (болни) и трябва да ги излекува.

Фактори, които ускоряват развитието на атеросклероза?

Фактори-които-ускоряват-развитието-на-атеросклероза

Поради риска от хипертония?
Високото кръвно налягане увеличава риска от съдови усложнения, особено мозъчни-съдовите събития (инсулт или „удар“)

и исхемична болест на сърцето. Всички тези заболявания, свързани с затвердением на артериите (атеросклероза), която се среща хипертония ускорява.

Има редица. Сред тях най-важни са наличието на захарен диабет (захарен диабет), тютюнопушене, повишен холестерол, затлъстяване, стрес и ниска физическа активност. Процесът се втвърди артерии, също може да се определя от наследствени влияния.

Какво е кръвно налягане се измерва?
Измервателен уред за измерване на кръвно налягане, е задължителна част от медицинската практика. За измервания в домашни условия са на разположение на пазара на различни цифрови устройства.

Как за лечение на високо кръвно налягане?
Възможно лечение-това е волята на пациента за спазване на принципите на здравословния начин на живот. Те включват ограничаване на консумацията на готварска сол, за намаляване на теглото при затлъстяване, повишава физическата активност, разумна консумация на алкохол и ограничаване на прекомерната консумация на кафе, черно.

Друг метод за контрол на хипертонията е фармакологично лечение, т.е. прием на лекарства за намаляване на кръвното налягане (antihypertenzív).

Защо хипертонията се лекува?

Защо хипертонията се лекува

Човек с високо кръвно налягане трябва да предупреждава за развитие на нежелани усложнения, дали посочените по-горе мозъчен инсулт и сърдечно-съдови заболявания,

инфаркт на миокарда и други форми. Ефективно намаляване на риска се постига с големина от намаляване на кръвното налягане при стойности на риска през целия живот.

Артериалната хипертония (високо кръвно налягане в артериите) смятат, че една от болестите на цивилизацията. Броят на пациентите с по този начин постоянно заплашват да расте. Не безвъзмездно той се нарича тихият убиец!

Вие не знаете за него, вие не се чувствате го, това не боли. Но не се лекува, отказ за промяна на хранителните навици и липсата на физическа активност може да отиде на компромис в живота.

Високото кръвно налягане е директен полет до атеросклероза, инфаркт на миокарда и инсулт. Изчислено е, че 40 % от смъртните случаи на хора на възраст до 65 години с придружител хипертонична болест. Кръвното налягане трябва да бъде под контрол.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *